16:00

Liria IF

Referat: AIF Barrikaden - Liria IF

Startelvan: Thomas - Henke Ni, Athiar, Gustav, Micke - Park, Tobbe - Karim, Johan A, Oliver F-O - Rishad

Avbytare var Salwan M som spelade halva 1:a halvlek som vänster yttermittfältare och sista kvarten i 2:a som defensiv innermittfältare och Fredrik Källberg (ny) som spelade högerback hela 2:a halvlek.

Matchen spelades i en fruktansvärd sidvind (lite snett emot för oss i 1:a) som försvårade spelet mycket och med tanke på det var spelet ändå hyfsat och stundtals till och med riktigt bra.

Liria bosatte sig nästan direkt i vårt straffområde och hade 2 hörnor och 3 halvvassa avslut första 3-4 minuterna.
Deras övertag blev väl inte riktigt så kompakt resten av halvleken men de dominerade stort och stundtals blev vi rejält utspelade. Ambitionen att ligga lite lågt med laget kombinerades - som ofta blir fallet - med en viss passivitet i hela defensiven. Vi gick sällan tillräckligt tätt inpå dem i första skedet för att kunna hindra dem från att få visa sin fina teknik och sitt fina och snabba passningsspel (som oftast innebar att de redan förflyttat bollen när vi var där så att säga). De fick i väldigt stor utsträckning komma rättvända och ofta med fart.

Långa stunder kändes det som de hotade oss i nästan varje anfall de hade - och de var många. Vi hade nästan inget alls framåt i 1:a halvlek (ett enda avslut). Kort sagt var vi rejält underlägsna. Sägas skall dock att Liria var riktigt, riktigt bra så långt och kunde mycket väl lett med betydligt större siffror med lite marginaler på sin sida.
De 2 mål de nu gjorde kom i 20:e resp. 36:e min på två mycket distinkta skott.

I andra halvlek blev bilden rätt så rejält annorlunda. Vi lyckades nu inte så sällan trycka ner dem och dessutom stänga passningsvägarna när de skulle gå till anfall. Vi verkade nu komma in en positiv spiral där vi efterhand som vi spelade bättre fick ett större självförtroende vilket gjorde att vi lyfte oss ännu ett snäpp. Såväl spel- som chansmässigt var 2:a halvlek jämn. Som vanligt sköt vi dock för lite medan Liria tvärtom sköt väldigt ofta vilket ju också visar sig i statistiken nedan. Sägas bör dock att Liria i 2:a halvlek bytte ut ett antal av sina bättre spelare.

I den 60:e reducerade Henke Ni - som flyttades upp på topp i 2:a halvlek - ensam med målvakten efter pass från Johan A. I den 67:e min kom också en kvittering som en skänk från ovan. Genom ett jättemisstag i Lirias försvar kunde Oliver sno åt sig bollen och helt ostörd slå in den från nära håll. Den oavgjorda ställningen i det läget kändes minst sagt oförtjänt eftersom Liria innan våra resp. mål hade två snarlika klara frilägen där Thomas vid båda tillfällena gjorde förtjänstfulla räddningar.

Det oavgjorda resultatet stod sig i 7 minuter. I den 74:e min slog en Liriaspelare på ett skott (?) från drygt 45 m
som gick i en väldigt hög båge och dök ner precis under ribban utan chans för Thomas att nå den eftersom han stod några meter utanför målet när skottet sköts. I den 82:a min ökade Liria till 4-2 sedan vi inte riktigt fick undan bollen efter en hörna. Liria gjorde också ytterligare ett mål i den 86:e min ur vad som såg ut som en klar offsideposition. Lite trist var det att släppa in 3 mål sista dryga kvarten eftersom vi just under denna period skapade 3-4 riktigt bra målchanser.

Totalt sett en väldigt rättvis seger för Liria som var riktigt bra och nog kommer att klara sig bra i div 5 i år.

Vill avslutningsvis skriva några ord om Oliver som i synnerhet i 2:a halvlek var helt lysande. Han tog massor med löpningar, sög åt sig även de mest omöjliga passningar - flera i midjehöjd - och hade massor av otroligt fina inlägg.

Statistik exkl. 3-4 min i 1:a halvlek då referenten var tillfälligt borta (våra siffror först): Hörnor 0-10 (nu har vi spelat 2 matcher i rad utan en enda hörna och har haft väldigt få i många matcher) Skott på mål: 2-17
Skott utanför: 4-5.

Slutligen kan meddelas att vi, trots att Lilla Torg och Dalby spelade oavgjort i sista omgången, har gått vidare i DM sedan vi varit näst bästa 2:a av alla i de 23 grupper som spelades. Nästa omgången kommer att spelas under påsken som vi annars hade tänkt skulle vara utan matcher eftersom många spelare kan befaras vara borta då.